Remed Assistance’ın Tıbbi Kurulu Koronavirüs İçin Uyardı

01 Mart 2020

Çin’de başlayan ve halihazırda 50’den fazla ülkeye yayılan Koronavirüsünün şimdiye kadar sadece Çin’de 78,000 kişiyi etkilediği tahmin ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, enfekte olan kişilerin %81’i hafif semptomlar, %14’ü daha ağır semptomlar ve %5’i kritik derecede hasta olarak tedavi için başvuruyor.

Koronavirüs semptomlarına dikkat çeken Remed Assistance Tıbbi Direktörü Dr. Murat Keçik, hastalığın ateş ve onu takip eden kuru bir öksürükle başladığını, takip eden haftada nefes darlığı şikayetinin oluştuğunu belirtti, ayrıca ciddi hastalık riskinin yaşla birlikte arttığını; 40 yaşın üzerindeki insanların hastalığa karşı daha savunmasız olduğunu vurguladı. Dr. Keçik, salgının dünya çapında 100.000’e yakın vakaya ulaştığını iletiyor ve Koronavirüsten korunmanın en etkili yollarını şöyle sıralıyor: “Koronavirüs için şu an geliştirilmiş bir aşı maalesef bulunmuyor. Koronavirüs ile enfekte olmuş bir hasta, öksürdüğü zaman, eliyle ağzını kapattığında ve eliyle kapı tutacağı gibi yerlere dokunduğunda virüs, kapı kolları gibi ortak kullanım yerlerinden bulaşabilir. Koronavirüsten korunmak ve yayılmasını engellemek için, kişisel olarak alabileceğimiz önlemlerin başında, su ve sabun kullanarak elleri sıklıkla yıkamak, öksürdüğümüz veya hapşırdığımız zaman ağzımızı tek kullanımlık mendillerle kapatmak ve bu mendilleri ivedilikle çöpe atmak geliyor.” Koronavirüsün %70 etanole duyarlı olduğunu ileten Dr. Keçik, alkollü el dezenfektanları veya %80 oranında alkol bulunduran kolonyaların kullanılabiliceğini ekliyor ve hastalık riskine sahip olan kişilerin maske takmasını öneriyor. Remed Assistance Tıbbi Kurulu, zayıf bağışıklık sistemi olan insanların, diyabet, kalp ve akciğer hastalığı gibi sağlık sorunları olanların ciddi hastalık gelişmesine karşı daha savunmasız olduğuna dikkat çekiyor ve virüsün özellikle astım hastaları için tehlikeli olabileceğini vurguluyor. Astım sorunu olan hastaların, özellikle bu dönemde reçetelendiği şekliyle astım ilaçlarını almaları gerektiğinin altını çiziyor.

Remed Assistance Tıbbi Kurulu, Remed bünyesinde 9 doktordan oluşmaktadır. Tıbbi Kurul, bağlı bulunduğu ve aynı zamanda kurucu üyesi de olduğu International Assistance Group’un (IAG) 120 ülkedeki medikal ekipleriyle temas halinde salgının yayılımını ve gelişimini izlemekte ve seyahat ve sağlık asistans hizmetlerinde olası Koronavirüs vakaları için hazırlıklarını iyileştirmektedir.