Etik Kültürün Güvenilir Adresiyiz

29 Ocak 2023

Etik Kültürün Güvenilir Adresiyiz

Kurum içinde dürüstlük ve hesap verebilirlik kültürünün teşvik edilmesi, iş hayatında etik dışı davranışların önlenmesi ve etik kültürünün pekiştirilmesi amacıyla Remed Etikhat, 2009'dan bu yana ulusal ve uluslararası şirketlerin sürdürülebilir büyüme yolculuklarına eşlik ediyor. Remed Etikhat, telekomünikasyondan üretime, perakendeden hızlı tüketime kadar birçok farklı sektörde Türkiye'nin en itibarlı markalarına sunduğu kurumsal etik süreç danışmanlığı, etik hat, kurumsal eğitimler, raporlama ve iletişim danışmanlığı hizmetleriyle iş yerinde dürüst bir iş ahlakının tesis edilmesine katkıda bulunuyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile uyumlu bir şekilde yönetilen iş akışları çerçevesinde, hem kurumların hem de paydaşların gizliliğini koruyarak, kurumların etik süreçlerine katkı sağlayan Remed Etikhat, bu alandaki tecrübesini ve bilgi birikimini düzenli olarak Kurumsal Etik Trendleri Raporu ile paylaşıyor.

Etikhat Satış ve Satış Sonrası Müdürü Begüm Akçal, Kurumsal Etik Trendleri Raporu'nun sonuçlarına yönelik çarpıcı bilgiler paylaştı.

2022 yılı 3. Çeyrek sonuçlarına göre Remed Etikhat'tan hizmet alan kurumların paydaşları aracılığıyla yapılan bildirimler sonucunda;

• Bildirimde bulunanların yüzde 52,2'si kimliklerini açık bir şekilde paylaşırken, geri kalan yüzde 47,8'i kimlik bilgilerinin anonim kalmasını tercih etti. Bildirimlerde en çok kullanılan iletişim kanalı yüzde 48,13 ile vveb portalı oldu. VVeb portalı ile yapılan bildirimleri, yüzde 37,82 ile telefon bildirimleri izlerken, yüzde 14,05 ile e-posta bildirimleri üçüncü sırayı aldı.

• Bildirimlerin konu başlıklarında ilk sırayı yüzde 23,48 ile 'Maaş primlerle ilgili haksız uygulamalar' alırken; ikinci sırayı yüzde 16,02 ile 'Ayrımcılık', üçüncü sırayı yüzde 9,80 ile 'Hakaret ve küçük düşürücü davranışlar' aldı. Son başlık olarak ise yüzde 9,51 ile 'Çalışma saatleri ve izin hakları ile ilgili haksız uygulamalar' yer aldı.

 • En çok bildirim yapılan sektör yüzde 54,08 ile perakende sektörü olurken, onu yüzde 21,08 ile üretim sektörü izledi. Bu dönemde en az bildirim yüzde 2,90 ile hizmet sektöründen geldi."